۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۵
دوشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۱
کد خبر: ۶۵۷۱۴

صدور مدارک جعلی در مرز چذابه؟ | ۶ هزار افغانستانی پس از اربعین در ایران ماندگار می‌شوند؟

صدور  مدارک جعلی در مرز چذابه؟ | ۶ هزار افغانستانی پس از اربعین در ایران ماندگار می‌شوند؟
صدور پاسپورت برای اتباع افغانی در آستانه اربعین حسینی اوج گرفته است. آمارهای رسمی از حضور ۶ هزار زائر افغانستانی در ایران به قصد عزیمت به کربلا حکایت دارد. هر چند که با توجه به مشاهدات میدانی آمارهای غیررسمی ممکن بسیار بیش از این‌ها باشد. تاجایی که حتی مدارک هویتی نیز از آن‌های خواسته نمی‌شود و به نظر می‌رسد عزمی برای فرستادن هرچه بیشتر زائران وجود دارد.

صدور پاسپورت برای اتباع افغانی در آستانه اربعین حسینی اوج گرفته است. آمارهای رسمی از حضور ۶ هزار زائر افغانستانی در ایران به قصد عزیمت به کربلا حکایت دارد. هر چند که با توجه به مشاهدات میدانی آمارهای غیررسمی ممکن بسیار بیش از این‌ها باشد. تاجایی که حتی مدارک هویتی نیز از آن‌های خواسته نمی‌شود و به نظر می‌رسد عزمی برای فرستادن هرچه بیشتر زائران وجود دارد.

حتی برخی گروه‌ها در فضای مجازی اقدام به فروش مدارک هویتی به اتباع غیرقانونی مقیم ایران و مهاجران تازه وارد از افغانستان کردند.

گفته شده که این زائران از مناطق مختلف مانند هرات، کابل، قندهار، مزارشریف و قندوز خود را به ایران رساندند تا در راهپیمایی و مراسم اربعین در عراق شرکت کنند.

رییس ستاد اربعین کشور گفته که زائران اربعین امسال از ششم شهریور وارد ایران شدند و «آمادگی استقبال و پذیرایی از آن‌ها تا هر زمانی که ورود کنند، وجود دارد.»

اما در این میان یک پرسش اساسی وجود دارد، زائرانی که تحت عنوان مقیمان کوتاه مدت ایران به کربلا می‌روند، قرار است پس از پایان مراسم به ایران بازگردند و ماندگار شوند؟

ورود قانونی و عدم بازگشت غیرقانونی

به نظر می‌رسد بسیاری از زائران پس از پایان مراسم به ایران بازمی‌گردند و به شکل غیرقانونی مقیم می‌شوند. چراکه نه اکثر زائران عزمی برای بازگشت به افغانستان دارند و نه اراده و زیرساخت‌های لازم برای بازگرداندن آن‌ها وجود دارد.

در یک سال گذشته نیز بسیاری از مهاجران با ویزاهای قانونی سیاحتی، زیارتی و غیره وارد ایران شدند و پس از پایان مدت ویزای موقت به شکل غیرقانونی مقیم شده و به کار مشغول شدند. برخی از این مهاجران حتی فرزندان خود را نیز به مدرسه فرستادند و از این طریق اقامت غیرقانونی خود را تثبیت کردند.

مدارک هویتی در مرز جعل می‌شود؟

اما اتفاق متفاوتی که درباره زائران اربعین رخ داده مدارک جعلی هویتی برای آن‌هاست. بخشی از آن‌ها اقدام به خرید مدارک کردند و برخی دیگر نیز از ساخت مدارک در مرز خبر دادند. یکی از بلاگرهای افغانستانی مقیم ایران حتی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده که هنگام عبور از مرز چذابه نیاز به هیچ مدرک هویتی اعم از کارت ملی، پاسپورت و غیره نبوده است.

20230904_162023

 

طبق عکس‌هایی که این فرد منتشر کرده حتی مدرکی با عنوان برگ تردد مقیمین کوتاه مدت جمهوری اسلامی ایران ویژه اربعین ۱۴۰۲ برای او صادر شده است. این فرد طبق اعتراف خود در صفحه اینستاگرام حتی نام و نام خانوادگی متفاوت و دروغینی را در این برگه وارد کرده و حتی سن او را نیز به صورت حدسی در برگه هویتی وارد کرده‌اند. او نوشته که وقتی درباره سنش سوال شده، پاسخ داده: «نمی‌دانم!‍».

20230904_162026

 

20230904_162028

 

اقامت با مدارک هویتی غیرقانونی

این اتفاق نگرانی‌های بسیاری را درباره مدارک هویتی جعلی به وجود آورده است. چراکه این اتباع پس از بازگشت از مراسم اربعین حتی می‌توانند با مدرک جعلی خود در ایران مقیم شوند.

همچنین بررسی‌ها در فضای مجازی حاکی از فروش مدارک هویتی قابل استعلام دارد. این مدارک حتی با مبالغی کمتر از ۱۰ میلیون به فروش می‌رسند و هم برای اربعین قابل استفاده هستند و هم اقامت در ایران.

 

20230904_162012

 

20230904_162014

حتی اگر حضور ۶ هزار زائر افغانستانی در ایران را در نظر بگیریم، عدم بازگشت آن‌ها به کشور خود می‌تواند پیامدهای مهمی داشته باشد و ناگهان بر جمعیت اتباع ایران بیافزاید.

باید دید که وزارت کشور و وزارت خارجه اراده‌ای برای سامان‌دهی اتباع افغان برای بازگشت پس از مراسم اربعین از ایران به افغانستان دارند یا نه.

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی